از فرماندهی ی نیروی دریایی ایران تا چوبه دار
• روز ۷ اسفند ۶۲، بهرام افضلی فرمانده نیروی دریایی و عده ای از افسران بلندپایه ارتش به جوخه اعدام سپرده شدند ...
اخبار روز: www.akhbar-rooz.com
سهشنبه ۶ اسفند ۱٣۹۲ - ۲۵ فوريه ۲۰۱۴
اخبار روز- روز هفتم اسفند مصادف با سی امین سالروز تیرباران ناخدا بهرام افضلی است. دریادار بهرام افضلی یکی از چهره های ماندگار مبارزان عدالتخواهی است که در همان سال های نخستین حاکمیت جمهوری اسلامی تا پای جان بر آرمان های انسانی و عدالتخواهانه خود پای بند ماند، شلاق و شکنجه را تحمل کرد ولی حاضر نشد در مضحکه تلویزیونی دستگاه امنیتی رژیم در چهره مبارزی شکست خورده و ثناگوی خمینی ظاهر شود. ناخدا افضلی فرمانده وقت نیروی دریایی ایران درحالی که می دانست در دادگاه نظامی، حجت الاسلام ری شهر به نام جمهوری اسلامی وی را به جوخه اعدام خواهد سپرد، با شهامت از چپ بودن و تعلق خود به حزب توده ایران سخن گفت و بر این نکته تاکید کرد که در تمام عمر خود پیوسته در جستجوی آزادی و عدالت بوده و دراین راه به ضرورت وجود نیروی چپ برای دفاع از محرومان در جامعه رسیده است.
بهرام افضلی همراه با شماری از افسران بلند پایه ارتش، در جریان یورش دوم رژیم برای به بند کشیدن کادرها و اعضای حزب توده ایران دستگیر شد. یورش دوم سپاه پاسداران به حزب از هفتم اردیبهشت ۶۲ آغاز شد. دریادار افضلی را ماموران رژیم درحالی که وی در مقام فرمانده نیروی دریایی برای دیدار و مشاوره با خامنه ای رئیس جمهور به تهران فرا خوانده شده بود، دستگیر کردند.
روزهفتم اسفند سال ۶۲، بهرام افضلی فرمانده نیروی دریایی، سرهنگ بیژن کبیری فرمانده نیروهای هوابرد (کلاه سبزها)، سرهنگ هوشنگ عطاریان یکی از فرماندهان عالیرتبه جنگ و مشاور وزیر دفاع، سرهنگ حسن آذرفر استاد دانشکده افسری و معاون پرسنلی نیروی زمینی، شاهرخ جهانگیری عضو مشاور کمیته مرکزی حزب توده و از مسئولان سازمان نوید، ابوالفضل بهرامی نژاد، محمد بهرامی نژاد، فرزاد جهاد، غلامرضا خاضعی، و خسرو لطفی از کادرهای حزب توده به جوخه اعدام سپرده شدند. چهره هایی که نقش و کارنامه درخشان آنان در دفاع از کشور و حقوق مردم ایران، در پس سایه سیاست حزب توده ایران نادیده گرفته می شود. خاطرات فرزند ارشد ناخدا افضلی و حمید احمدی از همکاران بهرام افضلی که شجاعت را با فروتنی، رزمندگی را با درایت، مردم دوستی را با عدالتخواهی توام داشت و از فرماندهی ی نیروی دریایی ایران تا پای چوبه اعدام رفت، تصویر قابل لمس تری به دست می دهد.